Nieuws en nieuwsbrief

Volg hier het Cineblend nieuws. We sturen je ook graag uitnodigingen voor de Cineblend debat avonden en het filmfestival, laat ons je emailadres weten via info@cineblend.nl 

Eerste films Cineblend 2017 bekend

Eerste films Cineblend 2017 bekend

De vertoning van onderstaande films tijdens Cineblend (voorheen Beeld voor Beeld) zijn inmddels bevestigd, het gehele programma volgt binnenkort. 

Als pre-opening starten we met de openluchtvertoning van een hypnotiserende Marokkaanse film, die in opdracht van Martin Scorsese werd gerestaureerd voor zijn World Cinema Project en als een van zijn keuzefilms wordt vertoond in het kader van de Martin Scorsese overzichtstentoonstelling in EYE. Verder de wereldpremière van Gedeelde Trots van Bob Entrop en in de tweede festivalweek  muziek- en circusfilms in het teken van Amsterdam Roots.

 

    • 13 juni 2017, 21:00 uur, Tolhuistuin (pre-opening i.s.m. EYE Filmmuseum, Tolhuistuin, Dancing on the Edge, 180 Amsterdammers)

      Cineblend Open Air Screening van Trances (El hal) van Ahmed El Maanouni (Marokko 1981). Aanstekelijk fly-on-the-wall portret van de muzikanten van Nass El Ghiwane, ook wel ‘The Rolling Stones van Marokko’ genoemd. Met muziek van de Nederlands-Marokkaanse schrijfster en zangeres Samira Dainan met gitarist Dieter van der Westen (Kasba). 


  • Donderdag 15 juni, Ketelhuis Amsterdam (tijd wordt nog bekend gemaakt, w.s. 19.00 uur)
    Wereldpremière van Bob Entrop's nieuwe film Gedeelde Trots. Met na afloop gesprek met de maker en authentieke zigeunermuziek van Roger Moreno trio. Later in het Cineblend festival volgt een klein retrospectief met vier andere Roma- en Sinti films van Bob Entrop. 

Still Gedeelde Trots

    • Woensdag 21 juni – 20:00 uur Jungle Amsterdam 
(tijdens Amsterdam Roots)
      De Nederlandse première van On the Banks of the Tigris - The hidden story of Iraqi Music van Marsha Emerman (2015). Deze muzikale odyssee vertelt het onbekende en bijna uitgewiste verhaal van de Iraakse Maqam muziek. Met muziek optreden.



  • Donderdag 22 juni - 20:00 uur Jungle Amsterdam (tijdens Amsterdam Roots)
    
In Muziek op de vlucht (2016) verkent Frans Bromet hoe muziek als uiting van heimwee en wanhoop wordt gebruikt in het bekende vluchtelingenkamp De Jungle in Calais. Met nagesprek en muziek.

Still Muziek op de Vlucht

  • Vrijdag 23 juni – 20:00 Jungle Amsterdam
 (tijdens Amsterdam Roots)
    De Nederlandse première van Circus without Borders – The Story of Artcirq and Kalabante van Susan Gray (2015). Twee topacrobaten uit het Canadese Noordpoolgebied en het West-Afrikaanse Guinee verzetten zich met acrobatiek tegen armoede, wanhoop en zelfdoding in hun gebied. Twee vrienden, twee culturen, één circus.  

    Informatie over kaartverkoop en de gehele programmering van het Cineblend Festival volgt.

 

 

Geplaatst op 8 mei 2017 door beeld voor beeld